Blog

L’oficina de Tràmits del Govern d’Andorra utilitza signatura biomètrica.

L'oficina de Tràmits del Govern d'Andorra ha instal·lat la seva primera tauleta amb VidSigner, signatura biomètrica que, a més de permetre una simplificació en el procés d'integració i una escalabilitat absoluta, ens permet garantir com a prestadors de serveis de confiança que el procés s'ha executat perfectament i que el document signat és efectivament el que el signant ha visualitzat (WYSIWYS).

ViDSigner xifra les dades biomètriques i les s'incrusta en el document, emprant per a això una clau pública i la contrapart (clau privada) es troba custodiada en seu notarial. A més, per garantir la integritat del document s'empra un certificat digital d'un sol ús per a la signatura electrònica del document i un segell de temps.
El resultat final és un PDF signat conforme a l'estàndard de signatura longeva (LT) d'Acrobat, el que garanteix la seva validació al llarg del temps.

ViDSigner recull informació biomètrica del dispositiu (velocitat, inclinació, pressió, ...) i la codifica segons l'estàndard ISO / IEC 19.794-7, el que garanteix la seva valoració pericial futura, amb independència de l'evolució tecnològica.

ViDSigner disposa, a més d'una eina d'anàlisi forense i comparació de signatures biomètriques per facilitar la tasca pericial cal·ligràfica.

“CONECTADOS” :projecte per fer un ús adequat i responsable de les noves tecnologies per als adolescents.

CONECTADOS es una iniciativa de Google, FAD i BBVA que pretén promoure la reflexió social i la sensibilització sobre la importància de un ús adequat i responsable de les noves tecnologies per als adolescents.

Disposa de sales per a Joves, Familiars i Docents i també una sala de Jocs per a l'acció educativa que forma sobre l'ús constructiu i positiu d'aquestes tecnologies dotant als i les joves de criteri, capacitats, solvència i sentit crític que els permetin optimitzar les oportunitats que les TIC ofereixen així com minimitzar els possibles riscos per un mal ús.

També ofereix material formatiu per als pares i docents.

http://proyectoconectados.es/

MyP signa un contracte de partners amb VALIDATED ID, S.L.

VALIDATED ID neix el 2012 de la mà de diversos entusiastes del món de la identitat digital i la signatura electrònica. Mai vam ser una start up a l'ús, entre tots els fundadors acumulàvem una experiència de més de 50 anys en sistemes d'identificació i signatura i teníem molt clar el que busquem i cap a on volíem anar, fins a la data havíem treballat en infinitat de projectes d'autenticació i signatura, sovint complexos i molt poc usables, per la qual cosa ens vam posar mans a l'obra per desplegar serveis en què prevalgués la senzillesa, però amb els nivells més alts de seguretat tècnica i jurídica i amb un model de negoci clar de prestació de serveis, no de producte. No és un objectiu fàcil per descomptat.
Amb aquestes premisses a l'horitzó, recuperem la nostra experiència en les diferents àrees de treball: criptografia i certificació digital, biometria, prestació de serveis d'alta disponibilitat, en núvol, mobilitat, serveis jurídics, ... el vam ficar tot en una cocktelera i va sortir a la llum el que a dia d'avui segueix sent el nostre servei estrella: ViDSigner Bio, un servei de signatura electrònica manuscrita, fàcil d'usar, fàcil d'integrar i, especialment, molt robust jurídicament. A ViDSigner Bio se li van sumant nous companys, tots de la mà i seguint les premisses inicials: ViDSigner Mobile, ViDSigner DNIe, ViD Stamp, ViDDelivery i Docusign (via partnership).
Des del 2012 i fins a la data, hem aconseguit mantenir un creixement tipus "bootstraping", partint dels coneixements i esforç dels socis fundadors per anar a poc a poc millorant la facturació i consolidant l'empresa. Actualment, hem aconseguit un reconeixement en el mercat i una base de partners i clients que ens proporciona estabilitat i ens empeny a continuar creixent.
Actualment centrem els nostres esforços en la creació d'un nou sistema d'identificació i signatura aplicable a entorns de contractació que incorpora diverses tecnologies i pretén facilitar la vida tant a compradors com a venedors. Volem revolucionar el mercat amb alguna cosa totalment nou i volem fer-ho Universal.