Proveïdor
Serveis
Internet


Segueix-nos a
facebook   teitter   RSS  

Servidor Proxy

L’objectiu d'un servidor proxy és interceptar la navegació dels clients per pàgines web, por diferents motius possibles: seguritat, rendiment, anonimat, etc.

Proporciona una cache per les pàgines web i els continguts descarregats, que es comparteix amb tots els equips de la xarxa, amb la conseqüent millora en els temps d’accés per consultes coincidents. Al mateix temps allibera la carrega dels enllaços cap a  Internet.

El cache utilitza normalment un algoritme per determinar quant  un document està obsolet i té que esser eliminat de la cache, depenent de la seva antiguitat, mesura i històric d’accés.

Els  Proxy web també poden filtrar el contingut de les pàgines Web servides. Algunes aplicacions que intenten bloquejar contingut Web ofensiu estan implementades com Proxy Web.

Moltes organitzacions (incloent empreses, col·legis i famílies) utilitzen els Proxy per reforçar les polítiques d’us de la xarxa o per proporcionar seguritat i serveis de cache. Normalment, un Proxy Web o NAT no es transparent a l’aplicació client: té que ser configurada per utilitzar el Proxy, manualment. Por tant, l’usuari pot evadir el Proxy canviant simplement la configuració.

Un Proxy transparent combina un servidor Proxy amb NAT de manera que les connexions son encaminades dins del Proxy sense configuració per part del client, i habitualment sense que el propi client conegui la seva existència. Aquest es el tipus de Proxy que utilitzen els proveïdors de serveis d’Internet (ISP).