Proveïdor
Serveis
Internet


Segueix-nos a
facebook   teitter   RSS  

Servidor FTP

Un servidor FTP (File Transfer Protocol) consisteix en un programa especial que s’executa en un equip servidor normalment connectat a Internet (encara que pot estar connectat a altres  tipus de xarxa, LAN, MAN, etc.). La seva funció es permetre el intercanvi de dades entre diferents servidors i/o ordinadors.

Generalment, els servidors FTP no solen trobar-se als ordinadors personals, ja que un usuari normalment utilitzarà el FTP per connectar remotament amb ell i intercanviar informació amb el mateix.

L’aplicació més corrent és per pujar pàgines web, però és especialment interessant per empreses que tenen que intercanvia un gran nombre de dades i imatges com per exemple dissenyadors, impremtes, fotògrafs, copia seguretat externa, etc.

També existeix un protocol de comunicació FTP per que les dades viatgin encriptades, com el SFTP (Secure File Transfer Protocol).

El programari que instal·lem es el ProFTPD un dels millors servidors  de ftp que existeixen per Linux, encara que també es pot utilitzar amb altres sistemes operatius.

Es segur, flexible, modular i fàcil de configurar. Dues de les característiques més destacables de ProFTPD es que permet autentificar usuaris amb casi qualsevol sistema d’autentificació entre ells la base de dades MySQL i que permet utilitzar quotes de disc dur per usuari.

El seu codi es lliure ja que està llicenciat sota GNU i per tant gratuït.