Proveïdor
Serveis
Internet


Segueix-nos a
facebook   teitter   RSS  

Portals CMS Andorra

Es un sistema de gestió de continguts (en anglès content management system, abreujat CMS) és un programa que permet crear una estructura de suport (framework) per a la creació i administració de continguts, principalment en pàgines web, per part dels participants.

Consisteix en una interfície que controla una o diverses bases de dades on s'allotja el contingut del lloc. El sistema permet manejar de manera independent el contingut i el disseny. Així, és possible manejar el contingut i donar-li en qualsevol moment un disseny diferent al lloc sense haver de donar-li format al contingut de nou, a més de permetre la fàcil i controlada publicació en el lloc a diversos editors. Un exemple clàssic és el d'editors que carreguen el contingut al sistema i un altre de nivell superior (directori) que permet que aquests continguts siguin visibles a tot el públic (els aprova).

L'elecció de la plataforma correcta serà vital per assolir els objectius del client, ja que presenten particularitats diferencials tant en la seva adaptabilitat a esquemes gràfics com la possible integrabilitat de funcionalitats i extensions addicionals.

El posicionament en cercadors està altament relacionat amb el volum de continguts d'un portal i amb la forma en què aquest es presenta. És important tenir això en compte per a l'estructura del portal per a garantir un correcte posicionament orgànic.

Entre els principals portals CMS de codi lliure suggerim:

Joomla: inclou característiques com millorar el rendiment web, versions imprimibles de pàgines, flaixos de notícies, blocs, fòrums, polls (enquestes), calendaris, cerca al lloc web, i internacionalització del llenguatge.

Typo3: És una eina sobretot de gestió de contingut molt completa. Permet realitzar un lloc web de continguts, amb tot el que això implica: estructura multinivell, motor de cerca, gestió d'autoria i publicació de continguts, mecanisme d'ús de plantilles per a la maquetació de pàgines, etc. Però és també un portal. Administració, en particular, la personalització de les pàgines segons la identitat dels usuaris, és a dir sap integrar una selecció de continguts en una mateixa pàgina, segons els drets de l'usuari identificat.


Alguns exemples: Diari d'Andorra